Help een gezin op de vlucht.

 

GEEF OM DE VLUCHTELINGEN IN OEKRAÏNE.

Uw gift gaat direct naar de vluchtelingen. Help hun aan zekerheid en zelfstandigheid.

“Toen de oorlog startte zijn wij in paniek gevlucht. We zijn nu 2 weken hier in Hongarije. Eigenlijk willen we weer terug. We hoorden dat het in het westen veilig is. Ons thuis en ons leven is in Oekraïne”

Emma uit Muszaly

In het zuidwesten van Oekraïne is de situatie veilig. Hier gaan veel vluchtelingen heen. Hun huizen in Garkiv en Marienpol zijn weg. Hun fabrieken ook. Er is geen inkomen.

We bieden vluchtelingen een geldbedrag zolang als zij op de vlucht zijn. De uitkering varieert naar de omvang van het gezin en duurt tot deze mensen weer naar hun woonplaats zijn terug gekeerd. Via een netwerk van vaste contactpersonen ontvangen mensen het geld.

Van 24 tot 26 maart was afgevaardigde van de stichting Jaco in Oekraïne. Tijdens zijn bezoek sprak hij de vluchtelingen.

 

“Ik ben hier in het westen van de Karpaten veilig met mijn kinderen. Mijn man vecht tegen de Russen. Mijn ouders zijn daar gebleven. Elke dag horen zij de bommen vallen”

Katya uit Irpeny

Zelfs als de oorlog morgen stopt zal er minimaal zes maanden nodig zijn voor herstel van de huishoudens. We starten het programma voor een half jaar kijken dan verder.

 Het programma is een aanvulling op het huishouden zolang men op de vlucht is. De hulp staat niet op zichzelf. Tijdens zijn bezoek aan Oekraïne zag Jaco dat mensen van meerdere kanten hulp krijgen. Dat is veelal in natura. Ze krijgen voedselpakketten met pasta. Met het geld kunnen zij daar de kaas en tomaten bij kopen…

De lokale bevolking heeft altijd wel plek en een bed, maar de extra monden moeten worden gevoed. Daarin voorziet dit programma. 

De afspraken voor het programma zijn gemaakt met ervaren contact personen. Zij houden de administratie bij van elke vluchteling.

Donateurs kunnen elk bedrag naar vermogen storten. De contactpersonen geven aan hoeveel zij nodig hebben.

 

 
 

 

 

HELP de vluchtelingen in Oekraïne

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €25,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Help mensen in Oekraïne

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken.

Open uw camera en scan de code hierna:

 

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!