Onderwijs voor werkende kinderen.

Pakistan was afgelopen tijd vaak in het nieuws vanwege de overstromingen. De persaandacht heeft helaas weinig verandering gebracht in de problemen waar dit land structureel en al jaren mee kampt. Daaronder vallen kinderarbeid en gebrek aan goed onderwijs.

Yasin* werkt in de steenfabriek

De ouders van Yasin (13) hadden schulden en konden die niet afbetalen. De schildeiser heeft beslag gelegd op zoon Yasin. Tot de schuld is betaald, moet Yasin voor de schuldeiser werken in de steenfabriek. Er zijn veel kinderen als Yasin. Hands to Help helpt kinderen als Yasin. Zij biedt hun scholing en indien nodig helpt de school om ouders schuldenvrij te houden.

De mission school.

Op de school krijgen kinderen naast de verplichte vakken ook christelijk onderwijs. In Pakistan is 97% van de bevolking islamitisch. Christelijk onderwijs krijgt geen financiële steun. Scholen geven kinderen als Yasin kans op een betere toekomst. christelijk onderwijs in Pakistan kost €16,00 per maand per kind. Voor kinderen als Yasin maakt zo’n bedrag een wereld van verschil…..

Hoe doe je mee

Wilt u ook een kind uit armoede en slavernij redden? Doe dan het volgende. Stel een automatische overschrijving van €16,00 per maand in op uw bank.

*Yasin is niet de echte naam. De situatie is authentiek.


CHRISTELIJK BASIS ONDERWIJS IN PAKISTAN

Op de school die wij helpen, krijgen kinderen gratis Christelijk onderwijs.

Help ons helpen!

Doneer eenmalig of een vast bedrag per maand en help ons helpen

Christelijk onderwijs in een islamitisch land

Elke dag krijgen 50 kinderen christelijk basisonderwijs. Hun kansen groeien. Sommigen worden dokter, sommigen chauffeur en sommigen worden voorganger. Midden in dit islamitisch land startten jonge mensen een christelijke basisschool. Waarom? Omdat ook zij christelijke basisonderwijs kregen… toen zij jong waren. En dat bevestigde hun in wie zij waren en waar zij voor stonden

Gratis christelijk onderwijs

Op de school die wij helpen krijgen kinderen gratis christelijk onderwijs. Christelijke scholen hebben het niet makkelijk. Ze krijgen geen geld van de overheid en de kinderen komen vaak uit hele arme gezinnen. Met het onderwijs groeien de kansen van de kinderen op goed werk. De kinderen zijn heel gemotiveerd om naar school te gaan: blij en dankbaar dat ze gratis christelijk onderwijs kunnen en mogen ontvangen.

De lessen

In de ochtend start de school met de ‘Assembly’ (samenkomst). Ze zingen een lied en bidden. Daarna krijgen ze les in engels, rekenen, aardrijkskunde en ook godsdienstles en Urdu (Oerdoe: de taal in Pakistan). Christelijk basisonderwijs: dat lijkt heel gewoon, maar dat is het niet. Pakistan is voor 97% islamitisch, dus de meeste scholen zijn dat ook. De leraressen zijn dankbaar dat ze les mogen geven. Zo helpen ze mee om de christelijke identiteit van hun leerlingen in stand te houden. Geen makkelijke baan, maar heel dankbaar werk.

het doel

In totaal willen we dit jaar 50 kinderen naar school sturen. Daarom zoeken wij voor 50 kinderen sponsors. Help jij een of meerdere kinderen naar school? Doe dan een automatische overschrijving van € 16,- per maand of €190,- eenmalig per kind voor één jaar scholing. Je ontvangt een certificaat van de financiële adoptie en regelmatig updates over jouw sponsorkind.

DONEER nu voor de kinderen in Pakistan

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €16,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Gift Scholing Pakistan

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken. U kunt er voor kiezen om een eenmalige overboeking te doen. Maar ook een bepaald bedrag per week, maand, kwartaal, half jaar of per jaar. Daarbij kun je een einddatum aangeven of een aantal termijnen.

Open uw camera en scan de code hierna:

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!