ANNE  OP  ZENDINGSREIS

 

 

 

 

 

 

 

Bună ziua!

Ik ben Anne, 21 jaar oud en woon sinds september 2022 in Roemenië, Reghin.

Op vrijwillige basis werk ik bij Phoneo, een christelijke organisatie die zich vooral richt op de zigeuner bevolking. Binnen phoneo zijn enorm veel verschillende projecten in verschillende wijken. Zelf werk ik veel in Apalina (een van de meer beruchte Zigeuner wijken in Roemenië) waar veel armoede, misbruik en prostitutie plaats vindt. Maar waar ook absoluut enorm mooie en lieve mensen wonen die heel open en warm zijn. De projecten waarin ik werk;

 

 

 

Veranderen kan

 

 

• Apalina huisbezoeken/bread to live, de mean focus daarbij is onze sponsorkinderen en het onderhouden van relaties tussen sponsor en kind/familie, maar eigenlijk doen we van alles en bezoeken we iedereen die we denken dat het nodig heeft en proberen we te helpen waar mogelijk of dat met gebed is, motiveren om verder te denken, iets praktisch/materialen/baby pakketten/medicijnen of noem maar op, verschilt elke keer 🙂

• Apalina Kids, ons kinderprogramma in Apalina met de liefste maar ook meest gebroken kindjes. Op dit moment hebben we vooral de niet maar schoolgaande kinderen van prostituees waarmee we werken in ons programma, maar eigenlijk zijn er zoveel meer kindjes die het nodig hebben alleen is het op dit moment niet mogelijk 🙁 Met apalina kids doen we een programma met dansen/zingen, een korte les, bidden, knutsel werkje, lekker spelen, wassen we de kids en eten we samen. Soms nemen we ze me op een uitstapje en ook 1 keer per jaar kidscamp (samen met kinderen uit andere wijken).

• Diamonds/project voor meiden die in de prostitutie hebben gezeten of er nog in zitten. We hebben een huis voor deze meiden waar we 2 keer per week programma met ze draaien ze kunnen daar lekker douchen en schone kleren aan doen maar we zijn vooral bezig met relatie hebben, dus we eten samen, gaan soms shoppen of als er iets is me naar het ziekenhuis, komen bij ze thuis en veel meer. Boven al willen we dat ze Jezus leren kennen, hun leven veranderd en ze inzien hoe waardevol ze zijn.

• Casa Ana (in Petelea) een ander kinder programma in een andere wijk, ook hier eten we samen, hebben we een les, knutselwerkje, zingen en dansen we en kunnen de kindjes lekker spelen en als het nodig is in bad. Enige verschillen zijn dat dit een iets groter project is en het niet perse kinderen zijn van meiden in de prostitutie. Ook hier zijn de kinderen zo enorm lief en zien we ze echt tot bloei komen!

 

 

 

Hulp die aankomt

 

 

• Jeugd, Op dit moment zijn we bezig met Alpha Youth maar we doen ook veel aanbidding, spelen, kletsen, snack’s en uitstapjes met ze en proberen we zo veel mogelijk in ze te investeren en ze uit te dagen om te groeien en voor meer te gaan!

 

• Verder zijn er ook altijd nog andere dingen die er van tijd tot tijd bij komen zoals hulp bieden in Oekraïne, project in Cugir, conferenties, zondagsschool, kinderkamp en ondersteunen van andere kerken 🙂 Alles is super mooi en dankbaar werk, de mensen en kinderen hier hebben echt mijn hart veroverd. Alleen om dit te kunnen (blijven) doen zijn er sponsors nodig om in onkosten te kunnen voorzien. Mocht U willen sponsoren ben ik daar enorm dankbaar voor! Onderaan deze pagina staat daarvoor de informatie 🙂 Check vooral ook de site van phoneo zelf!

DONEER nu voor Anne

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €12,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Gift Anne Dijkstra

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken. U kunt er voor kiezen om een eenmalige overboeking te doen. Maar ook een bepaald bedrag per week, maand, kwartaal, half jaar of per jaar. Daarbij kun je een einddatum aangeven of een aantal termijnen.

Open uw camera en scan de code hierna:

 

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!