Onderwijs voor Werkende Kinderen


 

 

LICHTJESACTIE  2021

Zaterdag 18 december 2021 hebben we de Lichtjesactie voor Pakistan afgerond. Je weet nooit hoe het loopt, wie er komen en de grootste verrassing: hoe gaat het mozaïek eruit zien?

In de loop van de middag kwamen er mensen langs om te kijken nar het mozaïek van Lichtjes. Daarbij hadden we warme Chocolademelk met Slagroom en een Vuurkorf. Het was zo gezellig, een beter kerstgevoel kon bijna niet. We kijken terug op een hele geslaagde actiedag. Allen die meewerkten, Lichtjes legden en meehielpen met voorbereiden, opbouwen en afbouwen: Heel erg bedankt, ook namens de kinderen in Pakistan!

De Lichtjesactie leverde een heel mooi bedrag voor de school in Pakistan op. Via deze website konden we elk half uur de stand van zaken volgen. In totaal werden 500 Lichtjes gesponsord. Dat leverde het afgeronde bedrag van € 1.000,00  op!

 


 

 

OPENING NIEUWE SCHOOL

Deze foto’s ontvingen wij uit Pakistan Je ziet hier de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw in Pakistan.

Het nieuwe schoolgebouw van de christelijke school in Pakistan moest worden ingericht. Op 6 september 2021 deed de stichting een oproep via Whats-app. De reacties waren geweldig. Iedereen was zo enthousiast. In totaal konden we €2.771,85 overmaken! Met dat geld konden de meeste materialen worden gekocht. Tafeltjes, stoeltjes, waterinstallaties, elektriciteitsinstallatie, ventilatoren etc.

 

Vandaag 06/10/2021 werd het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Dat ging natuurlijk met de nodige plechtigheden en ook met feest voor de kinderen. Ongeveer 6 jaar geleden begonnen we met een klas voor christelijke basis onderwijs in een huiskamer. Dat groeide uit en op het laatst werd ook de gang gebruikt als klaslokaal. Om ver te kunnen groeien en nog meer kinderen gratis basisonderwijs te kunnen bieden, moest de school naar een ruimere locatie. Die is gevonden.

Christelijk onderwijs in een islamitisch land

Elke dag krijgen 50 kinderen christelijk basisonderwijs. Hun kansen groeien. Sommigen worden dokter, sommigen chauffeur en sommigen worden voorganger. Midden in dit islamitisch land startten jonge mensen een christelijke basisschool. Waarom? Omdat ook zij christelijke basisonderwijs kregen… toen zij jong waren. En dat bevestigde hun in wie zij waren en waar zij voor stonden

 

Gratis christelijk onderwijs

Op de school die wij helpen krijgen kinderen gratis christelijk onderwijs. Christelijke scholen hebben het niet makkelijk. Ze krijgen geen geld van de overheid en de kinderen komen vaak uit hele arme gezinnen. Met het onderwijs groeien de kansen van de kinderen op goed werk. De kinderen zijn heel gemotiveerd om naar school te gaan: blij en dankbaar dat ze gratis christelijk onderwijs kunnen en mogen ontvangen.

De lessen

In de ochtend start de school met de ‘Assembly’ (samenkomst). Ze zingen een lied en bidden. Daarna krijgen ze les in engels, rekenen, aardrijkskunde en ook godsdienstles en Urdu (Oerdoe: de taal in Pakistan). Christelijk basisonderwijs: dat lijkt heel gewoon, maar dat is het niet. Pakistan is voor 97% islamitisch, dus de meeste scholen zijn dat ook. De leraressen zijn dankbaar dat ze les mogen geven. Zo helpen ze mee om de christelijke identiteit van hun leerlingen in stand te houden. Geen makkelijke baan, maar heel dankbaar werk.

het doel

In totaal willen we dit jaar 50 kinderen naar school sturen. Daarom zoeken wij voor 50 kinderen sponsors. Help jij een of meerdere kinderen naar school? Doe dan een automatische overschrijving van € 16,- per maand of €190,- eenmalig per kind voor één jaar scholing. Je ontvangt een certificaat van de financiële adoptie en regelmatig updates over jouw sponsorkind.

DONEER nu voor de kinderen in Pakistan

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €16,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Gift Scholing Pakistan

 

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken. U kunt er voor kiezen om een eenmalige overboeking te doen. Maar ook een bepaald bedrag per week, maand, kwartaal, half jaar of per jaar. Daarbij kun je een einddatum aangeven of een aantal termijnen.

Open uw camera en scan de code hierna:

 

 

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!