Vluchtelingenhulp Oekraïne

 

 

OEKRAïNE IN NOOD

Oekraïne  staat  in  brand

In het westen van Oekraïne helpen Peter en Elizabeth vluchtelingen met bed en brood op hun weg naar veiligheid. Help mee. Doneer nu.

We zagen de beelden op het nieuws. Onschuldige burgers levenloos liggend langs de weg. En dan dreigt er naast het oorlogsgeweld ook voedseltekort. Er is geen geld om boodschappen te doen als er al producten zijn.

Peter en Elizabeth houden het hoofd koel. Ze staan voor hun volk en helpen met bedden, broden en gebed.

We laten hen niet in de kou want zij kunnen dit niet alleen. Wij kunnen helpen, maar daar is geld voor nodig. Laten we de handen vouwen en de portemonnee openen. We bouwen samen een vangnet van hulp.

De plaats is 20 minuten van Hongarije. Ook daar hebben we contacten… Dus ook als Oekraïne geen producten, brandstof en geld meer heeft, kunnen we nog hulp bieden…

Peter en Elizabeth vangen vluchtelingen op. De meeste mensen blijven niet lang. Ze zijn onderweg naar Hongarije, waar inmiddels al 100.000 vluchtelingen opvang vonden. Mensen komen aan, krijgen onderdak en trekken dan over de grens.

Maandag 01 maart 2022 startten we een inzameling voor Oekraïne. Er kwam al meer dan 4000,- binnen voor noodhulp aan de vluchtelingen in Oekraïne.Door jarenlange samenwerking was er een snelle manier om geld van hier daar direct op de plek van de nood te krijgen! Onze contacten daar sturen ons lijstjes met wat nodig is en dagelijks doen we overmakingen.Het geld tot nu toe werd besteed aan eten en medicijnen voor de vluchtelingen, maar ook aan gist. De zending heeft een bakkerij, maar die ligt stil omdat er geen gist meer is. Vanuit Hongarije neemt Csaba nu gist mee en we hopen dat er dan weer brood kan worden gebakken.
De vluchtelingen krijgen opvang in het Elim centrum. Als er meer vluchtelingen komen, is er nog ruimte in het zendingscentrum.
 
 

HELP! nu de mensen in Oekraïne

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €25,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Help mensen in Oekraïne

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken.

Open uw camera en scan de code hierna:

 

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!