Transformatievoor oekraïne

Oekraïne – De kinderen en de ouders van het zigeunerkamp Beregowo in Oekraïne staan vroeg in de ochtend op. Ze gaan naar de vuilstort. Daar zoeken ze plastic, glas en metaal. Het is hun dagelijks werk en zo gaat het al generaties lang. De kinderen worden niet geaccepteerd door de andere schoolkinderen. Daarom gaan ze ook niet meer naar school. Ze helpen de ouders. Een baby in een kinderwagen staat op afstand. Zakken met verzameld plastic leunen tegen de kinderwagen aan. Ze kijkt geboeid naar de vuilniswagen die zijn inhoud uitstort. De mensen plukken er de blikjes, de plastic flessen en het glas. De baby kijkt toe. Groeit zij op om later het stokje over te nemen? 

Help ons helpen!

Doneer eenmalig of een vast bedrag per maand en help ons helpen 

Veranderen kan

Wij kunnen kansen geven aan mensen in Oekraïne. Als je hulp biedt, wordt je niet alleen deel van de oplossing. Je bent ook getuige van de verandering. Want veranderen kan. We zagen het al vaker gebeuren… Blijf niet langs de zij-lijn staan, maar laten we plannen maken om kostbare levens te zien veranderen.

Wij zoeken een kerk of jeugdgroep die zich in wil zetten en acties wil ondernemen om de spiraal van armoede en uitzichtloosheid van armen in Oekraïne te doorbreken.

 

Hulp die aankomt

We hielpen een ander kamp in Oekraïne. We bouwden betere woningen, hielpen hen met kleine bedrijfjes en bouwden een weg en een school. Nu staat dat kamp sterk. De kinderen gaan naar school, de mannen gingen aan het werk en de vrouwen verzorgen hun gezin. Het kostte jaren en inspanning, maar dit kamp in Oekraïne bewijst dat verandering mogelijk is. Maar als we toen niet waren begonnen, was er nu niet zoveel veranderd… (Eindhoven meets Janoshi)

 

waardevol

Die hulp was waardevol, want mensen zijn waardevol. Wij kunnen in onze luie stoel blijven zitten, of nu besluiten deel te worden van de oplossing en het einde aan armoede en gebrek van zigeuners in Oekraïne. Sta op, verzamel wat mensen en laten we aan de slag gaan. Elke dag kunnen we besluiten om iets goeds te doen. 

 

DONEER nu voor de zigeuners in Oekraïne!

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €16,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Gift transformatie Oekrainë

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken. U kunt er voor kiezen om een eenmalige overboeking te doen. Maar ook een bepaald bedrag per week, maand, kwartaal, half jaar of per jaar. Daarbij kun je een einddatum aangeven of een aantal termijnen.

Open uw camera en scan de code hierna:

 

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!