Zoran Spasovski in Stadskanaal – impressie

Zoran predikt in Stadskanaal

Zoran spreekt tot je hart

Zoran Spasovski was in ontmoetingscentrum The Gate in Stadskanaal. Zoran is een bijbelleraar uit Maceconië. Stg. Hands to Help organiseerde dit. Wat het spreken van Zoran bijzonder maakt, is dat zijn woorden je hart raken. Je luistert met je oren, je hersenen verwerken, maar het effect van de woorden merk je in je hart. Een van de aanwezigen zei: ‘Ik wil graag onder deze woorden zijn’. Zoran zei daar zelf over dat het horen van het Woord, het Lezen van het woorden, het begrijpen van het Woord op zich geen veranderingen brengen in ons leven. We moeten besluiten om het Woord te accepteren en dan zal het Woord ook vrucht dragen in ons leven… en besluiten (2 Kor: 9:7 en Kol 3:15)

24 uurs-actie

Na een dag organiseren kwamen er circa 20 mensen naar the Gate om Zoran te ontmoeten en naar hem te luisteren. We hebben eerst gegeten. Dat was een prima idee. Hoewel ik het na het eten ook niet erg had gevonden om even op de bank te gaan liggen, was het goed om samen te zijn en Zoran het podium te geven.

Geluids-registratie

Ik heb een geluidsopname gemaakt van de dienst. De link naar de opname tref je hierna.

Voor de geluidsregistratie klik je hier.

Onderwerpen

Zoran sprak over de gemeente. De Heilige Geest hoort hier de leiding te hebben, maar krijgt die vaak niet. Hij sprak over de veelvoudige bediening. Hierover zei hij dat we ons geen bedieningen moeten toe-eigenen die ons niet door de Geest gegeven zijn. Tenslotte vertelde hij dat we ons geen zorgen moeten maken: als we ontspannen zijn, komen we het beste tot ons doel! Je zou misschien zeggen: ‘nou, daar zit niet veel nieuws bij’… en dat is ook zo. Maar op de manier zoals deze bijbelleraard het onder woorden brengt, snap je het niet alleen, maar wordt het ook ‘grijpbaar’.

24 uur actief

Nadat ik in de nacht de verwoording van de oproep kreeg en besloot om dit te doen, zette ik die ochtend de boodschap op Facebook en via Whatsapp.  Daarna bleek de kracht van de moderne media: de aanmeldingen en reacties stroomden binnen… Die middag besloot ik dat we beter naar de koffiebar uitweken in plaats van bij mij thuis…  maar ook dat moest georganiseerd worden. Nog even eten bestellen en drinken en versnaperingen kopen. En toen was het 17.00 uur. De belangstellenden druppelden binnen: pioniers naar het onbekende… Uiteindelijk verliep alles prima. Er was een grote verscheidenheid van mensen, maar er was eenheid in verlangen om te leren en te ontdekken. Na afloop hielp ieder als vanzelf mee met opruimen en keerden we allemaal bijzonder voldaan weer huiswaarts…

Iedereen bedankt!

De ontmoeting startte om 17.00 uur en we sloten rond 20.30 af. De kosten voor het eten waren gedekt uit de bijdragen en we hebben Zoran de collecte meegegeven om zijn kosten te dekken. Het was een spontane actie die boven verwachting heeft uitgepakt. Iedereen bedankt voor je bijdrage, je aanwezigheid en je enthousiasme!

Wil je meer weten over de acties van Hands to Help of wil je ons ondersteunen met een gift? Klik hier