Sponsorwandeling levert mooi bedrag op voor Brazilië

Sponsorwandeling levert mooi bedrag op voor Brazilië

Iedereen kan 7 kilometer lopen

De sponsorwandeling leverde een mooi bedrag op voor de kerk in Brazilië. De geoefende lopers vertrokken vanaf de koffiebar Sozo in Stadskanaal. Het peloton van 18 wandelaars sloot aan bij het Pagedal. De groep liep een route van 7 kilometer door het Vledderbos. 20 Wandelaars liepen totaal 1500,- bij elkaar. De opbrengst wordt gebruikt om een afdak van de kerk in Brazilië te bouwen.

Sponsorwandeling voor Brazilië

Termieten vraten afdak op

De sponsoractie voor Brazilië bestond uit een wandelstuk en een lekker-eten-deel. Aan de wandeling deden 20 mensen mee. Aan de eettafel zaten 30 sponsor-eters. De opbrengst van de actie was 1500,-. Die wordt aan de stichting BEM in Brazilië over gemaakt. Een groot afdak van de kerk is door termieten opgevreten. Met dit geld wordt een nieuw afdak gebouwd… van beton! Voor het hele afdak is een bedrag van 6000,- Euro nodig. Dus als u nog wat heeft liggen wat op dit moment nauwelijks rente oplevert, doneer het dan aan de EZB!

Mooie dag

Organisator Rafael Hageman kijkt terug op een mooie dag: ‘Op vrijdag regende en miezerde het, maar zaterdag werd een stralende droge wandel-dag: een feest voor de mensen in Brazilië en ook voor de deelnemers aan de actie. Volgend gaan we zeker weer lopen voor het goede doel!’  Tenslotte is de herfst met al haar kleuren ook nog eens een geweldige tijd voor mooie wandelingen!

De sponsorwandeling is een initiatief van de Pinkstergemeente Stadskanaal in samenwerking met de Evangelische Zending Brazilië. De stichting EZB geeft 1200 kinderen dagelijks onderwijs en voedsel. De scholen, kerken en opvangcentra hebben grote sociale impact in de regio Sabinopolis. De stichting EZB werd in 1966 opgericht en de initiatiefnemers Nico en Trijnie van Eijk werden vanuit de Pinkstergemeente Stadskanaal uitgezonden. Uit dit initiatief groeide de stichting Evangelische Zending Brazilië.

Contact: info@hands-to-help.nl