Gemeentehulp in Armenië

Armenië – Het is Jozef zijn droom dat broeders en zusters uit pinkstergemeentes in Nederland hem helpen bij zijn hulp aan de gelovigen in zijn vaderland. We zien graag dat Jozef die hulp krijgt: gemeente ben je immers samen.

Help ons helpen!

Doneer eenmalig of een vast bedrag per maand en help ons helpen 

Het doel

De pinkstergemeente waar Jozef lid was, is klein en er is veel nood. Veel christenen leven onder de armoedegrens. De circa 6000 pinkster-christenen komen soms samen, maar hun invloed is beperkt. Als stichting willen we graag hulp bieden aan de gemeente in Armenië. Die hulp zal een getuigenis zijn van verbondenheid. 

 

JOZEF

Jozef woont alweer vele jaren in Nederland, maar zijn hart is nog elke dag bij de gemeente in zijn vaderland Armenië. Jaren geleden migreerde Jozef naar het westen. Hier was betere zorg voor kinderen met een handicap. Nu woont hij hier, maar zijn gedachten en gebeden zijn nog elke dag bij de mensen die hij daar achter liet. Jozef zamelt kleding in en helpt op elke manier die hij kan om zijn broeders en zusters daar te helpen. We zien graag dat Jozef hier wat hulp bij krijgt van geloofsgenoten: gemeente ben je immers samen.

 

ARmenië

Armenië, officieel de Republiek Armenië is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus. Geografisch gezien behoort het land tot Azië maar in culturele en historische zin beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt zich (net als Georgië) een Europees land.

Armenië is sinds 2001 lid van de Raad van Europa. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. De hoofdstad Jerevan is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld.

 

Wonen in een zeecontainer

Het meest schrijnende is een gezin met twee kinderen. Het gezin woont in een zeecontainer. Het zijn leden van de lokale Pinkstergemeente en naaste broeders en zusters van Jozef. Echter, de gemeente heeft geen financiële draagkracht en Jozef kan alleen ook weinig doen. We zouden het geweldig vinden als mensen die dit lezen mee willen helpen. Alleen met veel mensen kunnen we dit gezin uit de zeecontainer naar een echt huis helpen. Als er in deze tijden hulp nodig is, laten we die dan geven waar deze het meest nodig is. 

DONEER nu voor gemeentehulp Armenië!

 

Direct doneren op onze rekening is de voordeligste manier van geven.

Maak een (automatische) overmaking van bijvoorbeeld €16,00 over op:

IBAN: NL16INGB0002864530
t.n.v.: Stichting Hands to Help
o.v.v.: Gift gemeentebouw Armenië

Of maak gebruik van onderstaand QR-code. Hiermee kan u via Givt een bedrag over boeken. U kunt er voor kiezen om een eenmalige overboeking te doen. Maar ook een bepaald bedrag per week, maand, kwartaal, half jaar of per jaar. Daarbij kun je een einddatum aangeven of een aantal termijnen.

Open uw camera en scan de code hierna:

Hands to Help is een ANBI. Je gift is aftrekbaar voor de belasting.
Hands to Help: goed voor iedereen!